Vores kaffekvaliteter 

Vi ønsker at være fuldstændig transparent i forhold til kaffebønnerne, der kommer i koppen efter brygning. Derfor har vi valgt at graduere vores kaffer i tre kvaliteter, som vises på alle vores kaffer. 

SPECIALTY

Specialtykafferne er farmens eller kooperativets topprodukt og derfor nichebaseret, hvilket også afspejles i priserne. Det ypperste kaffe, hvor udbuddet er begrænset. 

PREMIUM

Premiumkafferne er typisk fra større farme eller kooperativer, hvor udbuddet er større end ved specialty kaffer, men stadig opfylder vores krav til smag, nuancer og sortering. 

SUSTAINABLE

Sustainablekafferne tilgodeser en bæredygtig forretningsmodel for farmene og kooperativerne, der ikke kompromitterer vores krav til smag og nuancer. Når vi køber større partier og kvaliteter fra vores producenter, sikrer vi indtjeningsgrundlaget, så de får midler til investeringer i forbedrede forhold.

Bæredygtige priser

Vi har valgt disse kaffekvaliteter ud fra et ønske om at servere den bedst mulige kop kaffe, og fortsat kunne gøre det til en pris, hvor den friskristede kaffe hos os er konkurrencedygtig med supermarkedskaffe, men fortsat ikke kompromitterer vores krav til smag og nuancer. 

Se sortimentet hér

Ingen fællesnævner i form af certificeringer

Du kan finde Økologisk, Fairtrade og Rainforest Alliance kaffer i alle kaffekvaliteter. Det hænder, at kaffe der er økologisk, ikke nødvendigvis er det bedste produkt på farmen. Vi går først og fremmest op i smag og vælger derfor enkelte økologiske farme, som har kvaliteten i fokus. Det kan vi f.eks. se med vores samarbejde med farmen “La Perla” i Peru.  

Vores økologiske kaffe fra Peru

Respekt for bønnen

Ved lysere riste, bibeholder man kaffens mange nuancer og naturlige karakteristika. Derfor rister vi også maksimalt vores bønner som mellemristet, så kunder såvel som farmere kan være stolte over indholdet i koppen samt anerkender kaffebøndernes hårde arbejde i at sortere kaffen på kvaliteten.

Om Komma Kaffe